רשלנות רפואית בעת טיפול סיעודי

במדינת ישראל חיים כמיליון קשישים, חלקם מאושפזים במוסד סיעודי. ישנם מוסדות השייכים למדינה וישנם מוסדות פרטיים, עליהם שמענו רבות לאחרונה בתקשורת, ולא בהקשרים חיוביים. מכיוון שמדובר באוכלוסייה חלשה, תלויה ולרוב גם חולנית, יש מי שמנצל זאת במתן טיפול לוקה בחסר, רשלנות רפואית בעת טיפול סיעודי, זהו אחד הדברים הכי שפלים שניתן להעלות על הדעת דווקא בגלל חוסר האונים והתלות של המאושפזים בסגל הרפואי. יש לציין שסגל זה לעתים נבחר ללא כל דרישות מיוחדות, גם לא הסמכה לטפל בקשישים, גם לא בחינה של מיומנויות ותכונות אנוש ולכן, הקורבנות הישירים של מחסור במטפלים, וההתפשרות על קבלת עובדים בלתי מיומנים ולעתים אף חסרי רגישות אנושית, הם הקשישים הסיעודיים עצמם שחלקם מוזנח בצורה פושעת ועד להתעללות מכוונת.

רשלנות רפואית

מי מטפל בקשישים שלכם?

בשנה האחרונה הוגשו לא מעט תביעות כנגד מוסדות המוגדרים כבתי אבות סיעודיים לקשישים, לאחר חשיפה של רשלנות רפואית בעת טיפול סיעודי. הרשלנות הזו מתבטאת החל מיחס בזוי ומשפיל ועד להזנחה של מצבים רפואיים הדורשים טיפול מידי. הזנחה כזו יש לציין, עלולה לגרום למותם של קשישים, והיא קשורה באיכות הטיפול שניתן להם, במהירות הדרושה ובמתן מענה מידי למצבי מצוקה ולא חסרים כאלה מצבים לקשישים סיעודיים. ממש לאחרונה הגיש בן של קשיש, תביעה כנגד מוסד סיעודי בו אביו היה מאושפז ובתיעוד מצלמות שהתקינה המשפחה, נראה בבירור כי הוא עבר התעללות, הרעבה והזנחה פושעת.

 

מהי ההגדרה לרשלנות רפואית בעת טיפול סיעודי?

למצב של רשלנות רפואית במוסד לקשישים, יש כל מיני צורות ופנים. להלן סוגי רשלנויות שונות, הפוגעות בבריאותם של מטופלים סיעודיים ועלולים אף לגרום למוות.

  • אי מתן תרופות במועד ובמינון הנכון, או אי מתן תרופות בכלל.
  • התעלמות מבעיות הדורשות בירור רפואי.
  • הזנחה של קשיש מבחינת היגיינה, מזון ועוד.
  • חוסר שמירה על קשיש.
  • דחיית מתן טיפול רפואי בזמן אמת.
  • היעדר מעקב אחר בעיות בריאות.
  • נקיטה בכוח או באלימות כלפי קשיש, עד גרימת נזק.

קראו גם: מתי יודעים שצריך לפנות לעזרה סיעודית?