ברונכיטיס בגיל השלישי: אבחון ודרכי טיפול

ברונכיטיס היא מחלה דלקתית נפוצה בקרב בני הגיל השלישי, והיא פוגעת ברירית דרכי הנשימה. במידה והמחלה לא מטופלת, היא עלולה להחמיר ולהפוך לכרונית. כיצד מאבחנים ואיך מטפלים? להלן הפרטים.

ברונכיטיס בגיל השלישי: אבחון מהיר הינו הכרחי

ברונכיטיס היא מחלה דלקתית נפוצה מאוד בקרב ילדים אך גם בקרב הגיל השלישי. מדובר במחלת ריאות הנגרמת עקב זיהום אוויר, חשיפה לאבק כמו גם נפוצה מאוד אצל מעשנים. התסמינים של הברונכיטיס כוללים בין היתר שיעול, פליטת ליחה, קוצר נשימה, כאבי שרירים וכן תחושת אי נוחות בחזה. חשוב לשים לב לסימני האזהרה: קושי נשימתי וחום גבוה מצריכים הגעה מיידית לרופא, בייחוד לאור העובדה כי במידה והדלקת איננה מטופלת בזמן היא עלולה להחריף לכדי דלקת ריאות כמו גם להפוך לכרונית. בעבור גברים ונשים עם מחלות רקע, הדלקת הזו מהווה אופציה ממשית לאשפוז בבית החולים, ועל כן חשוב לפנות לטיפול בהקדם. את האבחון מבצעים אצל רופא משפחה אשר לרוב יפנה לטובת צילום חזה לצד תפקודי ריאה, כאשר האבחנה מתקבלת בתוך זמן קצר ובהתאם לכך גם נקבעת תוכנית הטיפול.

ברונכיטיס בגיל השלישי: אבחון ודרכי טיפול

מדוע טיפול מהיר הינו הכרחי?

ניתן למצוא ברחבי הרשת מידע נוסף בנושא ברונכיטיס ובהתאם לכך להבין כי כיום דרכי הטיפול במחלה הפכו להיות אפקטיביים יותר מאי פעם, הן בשל השילוב של הרפואה הקונבנציונאלית ולא מעט בזכות הרפואה הטבעית המאפשרת לבני הגיל השלישי לעבור את הדלקת בשלום ולא להפוך את הדלקת לכרונית. חשוב להבין כי ע"פ ההגדרה הרפואית, מידע ברונכיטיס שנמשך מעל לשלושה חודשים בכל שנה נחשב כרוני, כאשר במידה והדלקת הופכת לכרונית יהיו תקופות "שקטות" ואילו בתקופה של התפרצות הדלקת תהיה החמרה משמעותית המאופיינת בליחה מוגברת, חום, קשיי נשימה ולעיתים גם חולשה שמצריכה אשפוז, בעקבות העובדה כי בני הגיל השלישי נמצאים בסיכון מוגבר לפתח מחלות ריאה נשימתיות חמורות כתוצאה מברונכיטיס

כיצד מטפלים בברונכיטיס?

שתיית נוזלים מרובה היא הכרחית לצורך טיפול בדלקת. נוסף לכך, רצוי לנוח כמו גם להשתמש באנטיביוטיקה דרך מרשם רופא במידה ואכן מדובר בזיהום חיידקי. במידה ומעשנים, זה הזמן להפסיק ולהימנע גם מלהסתובב לצד מעשנים וזאת בשל העובדה כי אחד מגורמי הסיכון הבולטים להופעה של דלקת זו הוא עישון. רוב קופות החולים מציעות היום שורה של טיפולים אלטרנטיביים במסגרת הקופה שנועדו לסייע לצורך התמודדות עם הדלקת, בין אם מדובר בדיקור ובוודאי בכל הקשור לתזונה נכונה. חשוב להבין כי שילוב בין תרופות קונבנציונאליות הכוללות בין היתר אנטיביוטיקה כמו גם סירוב או כדורים מדכאי שיעול בהחלט יכולים לסייע לתהליך ההחלמה אך גם צריך להקשיב לגוף ולהיעזר בתוספי תזונה ייעודים כמו גם מנוחה רבה יכולים בהחלט לתרום לתהליך. זה הזמן להסביר כי לרוב הדלקת מופיעה למשך מספר שבועות ולעיתים אפילו חודשים, ועל כן טיפול בדלקת המתבצע דרך הקפדה על הוראות הרופא לצד שימוש בעזרים של הרפואה האלטרנטיבית מהווים דרך מצוינת להתמודדות, ולהפחתת הסיכון להחמרה.

מהם הסיכונים?

המחלה הזו יכולה להתפתח בקלות לדלקת ריאות (והסיכויים לדלקת ריאות גדולים יותר בעונת החורף), ובמקרים נדירים גם לגרום אפילו לסכנת חיים, בייחוד בעבור מבוגרים שלהם מחלות רקע שונות. כפי שציינו, המחלה עשויה להפוך לכרונית ולהשפיע באופן משמעותי על שגרת ואיכות החיים – גם בעבור מבוגרים פעילים. הימנעות מעישון, אורח חיים בריא ובדיקות תקופתיות אצל הרופא המטפל הן חיוניות לצורך התמודדות עם הדלקת וטיפול נקודתי ובהתאם לכך גם יצירה של אורח חיים בריא בעבור בני הגיל השלישי.