טיפול בבעיות שינה אצל מבוגרים

אולי אתם מכירים את הרגע הזה שבו אתם מבינים שאתם פשוט לא מצליחים להירדם! אתם נמצאים במיטה כבר כמה שעות, אתם מתהפכים מצד לצד, מנסים להשקיט את המחשבות, לארגן את המצעים כך שיהיה לכם נוח יותר, אך אתם פשוט לא מצליחים לישון

ברגעים כאלה שנחשבים חד פעמיים או במידה ובעיות השינה הופכות למצב שכיח בחייכם ולהפרעה של ממש  – חשוב שתדעו מהן הדרכים הטבעיות לטפל בבעיות שינה אצל מבוגרים ומהן הדרכים הפחות טבעיות לטיפול בהפרעות שינה.

טיפול בבעיות שינה אצל מבוגרים

הפרעת שינה היא אחד האויבים המרים של בני האדם באשר הם וזאת משום שהגוף שלנו חייב להיות במצב של שינה מלאה לפחות 6 שעות ביממה, וזאת על מנת שהוא יוכל ל'הטען' באנרגיות המתאימות, כדי שנוכל להיות ערניים ובכלל: לתפקד באופן טוב וחיוני.

כאשר סובלים מהפרעות שינה חשוב לדעת כי ניתן לטפל בבעיה בדרכים טבעיות, כגון:

קריאת ספר

רבים האנשים שיש להם בעיות שינה שפותרים את הנושא באמצעות קריאת ספר בכל לילה לפני שהם נרדמים. חשוב כדי לישון טוב יותר, להרחיק מחדר השינה ניידים ומסכים כמו גם מחשבים וטלוויזיה, תוך שבאמצעות קריאת ספר אנו זוכים גם להסחת דעת מהטרדות שמפריעות לנו לישון כמו גם שהעיניים אשר מתעייפות מעט מהקריאה: הופכות כבדות ובכך מסייעות להרדמות.

שתיית משקה חם ומרדים

הימנעו משתייה של קפה לפני זמן השינה שלכם, ונסו לצרוך משקאות חמים ומרגיעים כמו חלב חם, תה ירוק או צ'אי. הכינו לעצמכם משקה שמכיל חליטת ג'ינג'ר, שני גרגירי פלפל אנגלי, הל וקינמון והוסיפו חלב סויה להרגעת הגוף והשריית תחושה של רוגע ושינה.

אכילה נכונה

בשעות הערב לפני שהולכים לישון מומלץ לא לצרוך ארוחות כבדות, כמו גם חריפות או מטוגנות. אכלו שעה או שעתיים לפני שאתם נכנסים לחדר השינה, ארוחה קלה שתכלול סלט ירוק, ביצה קשה או רכה, פרוסת לחם כוסמין עם גבינה לבנה. בכך תוכלו ליהנות מארוחה קלה שלא תכביד עליכם במהלך הלילה.

תרגול יוגה ומדיטציה

נסו לתרגל כמעט בכל יום יוגה ומדיטציה. כיום באמצעות סרטונים או הדרכה  פרטית או בקבוצה. ניתן לתרגל יוגה שמרגיעה מאד את הגוף כמו גם מדיטציה לשינה טובה והשקטת מחשבות שליליות וטורדניות שמפריעות לנו לישון.

עם זאת חשוב לא לתרגל פעילות גופנית בעצימות גבוהה (כמו למשל אירובי, TRX, ריצה ועוד) לפני השינה וזאת כדי למנוע כניסה של אדרנלין מופרז לגוף שעלול לגרום לערנות מוגברת . פעילויות מסיביות יותר מומלץ לתרגל בבוקר או בצהריים.

שיחות עם מטפל בתחום

במידה ואתם לא מצליחים להתגבר על הפרעות השינה באמצעות תרגולים של פעילויות מרגיעו או  תרופות סבתא: רצוי לפנות לטיפול בהפרעות שינה, להיעזר בדמיון מודרך, או אימון אישי שיסייע לכם להשקיט מחשבות ולישון בצורה טובה.

ומהן הדרכים הלא טבעיות לטיפול בבעיות שינה?

עישון קנאביס

מי שסובל מהפרעות שינה כרוניות ומרגיש כי המצב שלו דורש התערבות חיצונית כמו של משרד הבריאות למשל, יוכל לנסות להגיש דרך רופא המשפחה בקשה לרישיון לקנביס רפואי. קנביס רפואי וקנביס בכלל יכול לסייע לכם לישון טוב יותר תוך שיש להתאים את הזן המתאים להפרעות שינה, כך שבאמצעות קבלת הצמח ורכישת אביזרי עישון מתאימים: ניתן לטפל בצורה טובה יותר בבעיות והפרעות שינה.

כדורי שינה

אם יש לכם בעיות שינה זמניות תמיד תוכלו לפנות את רופא המשפחה שלכם ולבקש כדורי שינה במינון נמוך שיוכלו לסייע לכם להירדם. בנוסף בפארמים השונים ניתן לרכוש כדורי שינה על בסיס צמחים שנחשבים טבעיים ופחות ממכרים, או לרכוש כדורי שינה ללא מרשם.

מעבדת שינה

עוד אפשר לפנות למעבדה שינה על מנת שבמקום זה יוכלו לחקור את הפרעת השינה שממנה אתם סובלים ולהבין כיצד אפשר לפתור את הבעיה הן באמצעות טיפול בדום נשימה (מצב פיזי שגורם להפרעות שינה), באמצעות טיפול בקנה הנשימה ובנחירות, כמו גם באמצעות התאמת טיפול תרופתי מתאים לבעיות שינה.

אז אם לא עצמתם עין מזה תקופה ארוכה, זה הזמן להתחיל לטפל בבעיות המציקות לנסות להפטר ממחשבות טורדניות וכבר עכשיו לגשת לקבלת הסיוע המתאים.

לקריאה נוספת אודות פנייה לעזרה סיעודית לחצו כאן.