בריחת שתן בגיל השלישי: מה אפשר לעשות?

הגיל השלישי הוא גיל נפלא של עדנה, זמן ליהנות מהחופש ללא עבודה, לבלות יחד עם הנכדים ולפתח תחביבים חדשים, אך כזה שמן הסתם מביא איתו גם לא מעט אתגרים בעיקר בתחום הרפואי. ובעוד הקשיים הם בדרגות שונות וכל אחד עשוי לסבול מדברים אחרים, אחת התופעות הנפוצות בתקופת החיים הזו היא בריחת שתן. אומנם לא מדובר על בעיה מסוכנת מדי, אך בהחלט כזו שעשויה לגרום לאי נוחות אצל הסובלים ממנה ומתוך כך לפגוע משמעותית באיכות החיים. למרבה המזל, הרפואה והפארם מציעים היום פתרונות ובהחלט אפשר לחיות חיים מלאים וטובים גם עם בריחת שתן, אך לשם כך צריך להכיר את הנושא באופן בסיסי לכל הפחות. אז מה זה אומר בריחת שתן? עד כמה נפוצה התופעה ומהם הגורמים לה, ואיך אפשר לטפל? הנה כל מה שחשוב לדעת בנושא, אך לפני נתחיל בהבהרה חשובה.

בכל מצב שאינו מוכר, גשו לבדיקה וטיפול רפואי

נכון, אמרנו שלא מדובר על תופעה מסוכנת מדי אלא כזו שגורמת בעיקר לחוסר נוחות, אך בכל זאת כאשר היא מתחילה לקרות אנו ממליצים לגשת לרופא, קודם כל בשביל לשלול את הסיכוי המזערי שזהו סימפטום לבעיה חמורה יותר, ושנית כדי לבחון את מקור הבעיה ולתת לכם כלים להתמודדות איתה.

מהי בריחת שתן בגיל השלישי?

בריחת שתן היא דליפה בלתי רצונית של שתן כתוצאה מאיבוד שליטה בדרגות שונות על שלפוחית השתן. הבעיה נפוצה במיוחד אצל קשישים כאשר הסטטיסטיקה מדבר על טווח של בין 15 ל-30 אחוזים שיסבלו ממנה בגילאים מבוגרים, כאשר התופעה נפוצה יותר אצל נשים.

הסיבות לתופעה הן מגוונות, אך בגדול מדובר על היחלשות השרירים האחראיים העל הסוגרים ובפרט ירידה בשליטה על שלפוחית השתן. כמו כן לעיתים התופעה נגרמת כתוצאה מבעיות נוירולוגיות, גניקולוגיות, פסיכולוגיות וסביבתיות.

תחבושות לבריחת שתן ופתרונות נוספים – כיצד מתמודדים עם הבעיה?

הטיפול בבריחת השתן מותאם באופן אישי לכל אדם ויש כמה אפיקים שניתן לבחור בהם. עם זאת, תחבושות לבריחת שתן – מוצר שניתן להשיג אונליין בקלות וגם למצוא בכל בית מרקחת הן טיפול מסייע נפוץ ויעיל במיוחד. בעזרתן ניתן להשתלט על הבעיה ולהכיל אותה ובמקביל לבחון פתרונות נוספים ארוכים טווח. מעבר לכך חשוב מאד כי ישנם מקרים רבים בהם דליפת השתן היא כרונית והשימוש בתחבושות המתאימות יעזור לחיות חיים נוחים ורגילים עד כמה שרק ניתן.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

מעבר לכך, אפשר לפעול באופן כללי (כמובן שכל מקרה הוא לגופו ויש עשרות טיפולים שונים במצבים שונים) בשני מישורים עיקריים:

טיפול התנהגותי

כלומר מעין אימון של הגוף לכיווץ רצפת האגן, חיזוק שרירי האגן (ע"י תרגילי קיגל למשל), טכניקות של ביו פידבק וגירוי חשמלי. כל הדברים הללו למעשה מחזקים את השריר ומשפרים את כושר ההתאפקות. מעבר לכך חשוב ללמוד לגשת לשירותים באופן עצמאי כדי להתרוקן בצורה יזומה ולתת לגוף את שלו.

טיפול תרופתי

אל הטיפול הזה מגיעים במידה והטיפול ההתנהגותי לא מביא את התוצאות הרצויות. מתחילים לרוב עם תכשירים שמרגיעים את שלפוחית השתן. לטיפול הזה עשויות להיות תופעות לוואי שונות בהן יובש בעור ובעיניים ועוד.

כמו כן חשוב לנו שתהיו מודעים לאפשרות של רשלנות רפואית בגיל מתקדם. רשלנות מסוג זה יכולה להתרחש בכל בדיקה רפואית או הליך רפואי שתעברו. אם נקלעתם למצב כזה כדאי לשקול פנייה לעורך דין. חשוב שתדעו גם את הזכויות שלכם בנוגע לתחלואה בגיל מתקדם, אל מול חברות הביטוח במחלות כמו אלצהיימר, פרקינסון וכו'.

לסיכום הדברים

ללא טיפול בריחת שתן היא תופעה שבהחלט פוגעת באיכות החיים ומעבר לבעיה הפיזית יש כאן גם בעיה חברתית ואי נעימות גדולה. למרבה המזל זוהי תופעה שניתן לטפל בה ובשלב הראשון בני ובנות הגיל השלישי שסובלים מזה צריכים לגשת לבדיקה אצל הרופא. מכאן ניתן להתאים טיפול ולחזור לאיכות חיים טובה. רק בריאות!

**המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.