חברות ביטוח מציעות לנו פוליסות שיעזרו לנו להתמודד עם מקרים בעייתיים מבחינה בריאותית, מחלות קשות, סיעוד וכדומה. לפני שאנחנו ממהרים לחתום על פוליסה כזו, רצוי שנדע מה אנחנו צריכים לבדוק.
כשמדובר במחשבה לטווח הרחוק, לעתיד הלא נראה לעין, יש שני סוגים של אנשים. יש את המדחיקים, אלה שלא מוכנים לחשוב כל כך רחוק ויש את מי שחיים בהווה אך כל הזמן חושבים על העתיד ועל מה שצפוי לקרות. הם, להבדיל מהקבוצה הראשונה, ירכשו כבר בגיל צעיר יחסית, פוליסת ביטוח מחלות קשות או פוליסת סיעוד. בין אם זה מתוך מחשבה או חשש, שיום אחד הם יצטרכו להשתמש בה.
יש היגיון רב במחשבה שלהם, שכן אף אחד מאיתנו לא יודע מה צופן לו העתיד והאם הוא יחלה ויהיה במצב סיעודי. במקרה כזה, פוליסת ביטוח יכולה מאוד לעזור מבחינה כלכלית ומבחינות אחרות. אך זה לא אומר שעל כל פוליסה צריך למהר ולחתום לפני שאנחנו בודקים היטב.
מה אמורה להכיל פוליסת ביטוח מחלות קשות?
אנחנו צריכים נקודה כללית אך משמעותית בהקשר של פוליסה זו. היא מיועדת עבור אנשים מבוגרים, הם אלה שאמורים ליהנות ממנה, והם אלה שיצטרכו להשתמש בה. לכן כל נקודת המבט צריכה להיות בהתאם. ברוך עטאלי המסייע למימוש זכויות רפואיות, טוען כי זו הסיבה שאנחנו צריכים לקרוא היטב את הפוליסה ולהכיר את זכויותינו לעומק. הפוליסה כשלעצמה, אמורה לספק את כל התנאים בשביל שנוכל לטפל בעצמנו (או כדי שמישהו מבני המשפחה יוכל לטפל בנו).
כמו כן, הפוליסה אמורה להכיל הן את התנאים לקבלת הפיצויים שמגיעים לנו והן את הסכומים שאנחנו אמורים לקבל על בסיס התשלום שאנחנו משלמים. יתרה מזאת, היא אמורה להכיל תנאים סיעודיים ורפואיים מסוימים.
מה חשוב שנבדוק לגבי הפוליסה?
לפני שאנחנו ממהרים לחתום על הפוליסה, חשוב מאוד שנדע מה הם התנאים לקבלת הכסף מחברת הביטוח, האם מדובר בתשלום אחד, חד פעמי, או בתשלומים חודשיים, באילו מצבים אנחנו יכולים לקבל את הכסף, מה נדרש מאיתנו בשביל זה וכן תוך כמה זמן חברת הביטוח מבטיחה לספק לנו את הכסף שמגיע לנו.
חשוב מאוד שגם נבחן את כל ההיבט של השירות, כלומר, עלינו לקרוא המלצות וחוות דעת על טיב השירות ולהכיר לעומק את טיב החברה. אנחנו יכולים להיעזר היום במגוון רחב של מקורות מידע בשביל להחליט האם הפוליסה מתאימה לנו וכן האם משתלם לנו באמת לחתום אצל חברה כזו או חברת ביטוח אחרת.