סובלים מעצירות? זו תופעה מאוד לא נעימה שהרבה סובלים ממנה, אך ישנן מגוון דרכים טבעיות להקלה והסדרה של פעולת המעיים. מה גורם לעצירות? איך הרפואה הסינית יכולה לסייע במצבים של עצירות? כל התשובות ומידע נוסף במאמר שלפניכם.
מה זה עצירות?
עצירות הינה שינוי בהרגלי היציאות. השינוי יכול לבוא לידי ביטוי במספר תסמינים:
- צואה קשה יותר
- שינוי בדפוס הצואה
- תחושה של התרוקנות לא מלאה
- הפעלת מאמץ רב מהרגיל בעת פעולת מעיים
- ירידה בתדירות היציאות לפחות משלוש פעמים בשבוע
בנוסף, עצירות עלולה להיות מלווה בתחושות של נפיחות, כאבים ואי-נוחות בבטן וכן דימום או כאב בזמן פעולת מעיים. עצירות היא תופעה לא נעימה, אך הרפואה הסינית מציעה טיפול בעצירות באופן טבעי כפי שמוסבר בהמשך המאמר.
הגורמים לעצירות
ישנם מספר סיבות לעצירות:
- הפרעה בתפקוד של המעי הגס – מתאפיינת בכאבי בטן, עצירות או שלשולים.
- תופעות לוואי של תרופות – ישנן תרופות העשויות לגרום לעצירות, כמו משככי כאבים מסוימים, תרופות נגד לחץ שם גבוה, תרופות פסיכיאטריות או כימותרפיות וכן תרופות המכילות ברזל ואלומיניום.
- מחלות – ישנן מחלות שחלק מתסמיניהן הינן עצירות, כמו סכרת, מחלות של המעי, מחלות נוירולוגיות כמו טרשת נפוצה, הפרעות הורמונליות של בלוטת התריס ועוד.
- בעיית התרוקנות – הפרעות בתפקוד של שרירי רצפת האגן עלולים לגרום לעצירות, למשל במצב בו אין סנכרון בין ההתכווצות וההרפיה של השרירים.
- מצבים פיזיולוגים שונים – צריכה מעטה של נוזלים, היעדר פעילות גופנית, היריון או גיל מבוגר עשויים גם הם להוביל לעצירות.
- עצירות בקרב ילדים – נובעת לרוב מבעיה התנהגותית כמו התאפקות או פחד לגשת לשירותים.
טיפול טבעי כנגד עצירות
ישנם מספר דרכים טבעיות להקלה על עצירות, ביניהן:
- שינוי הרגלים –מומלץ לקבוע שעה קבועה לביקור בשירותים, כאשר העדיפות היא 5:00-7:00 בבוקר וכן 17:00-19:00 בערב. בנוסף, בזמן הישיבה מומלץ להרים את הרגליים על שרפרף ולעשות תרגילי נשימות.
- שתיית מים – רצוי להקפיד על שתיה מרובה של מים כדי להקל על תחושת העצירות. ההמלצה היא בין 8-10 כוסות מים ביום.
- פעילות גופנית – כדאי לבצע פעילות סדירה ומבוקרת, כמו הליכה, שחיה או ריצה. אלה יתרמו להמרצת מערכות הגוף ובפרט מערכת העיכול. כמו כן, פעילות גופנית מסייעת בהפגת לחצים ובהרפיה, ויכולה לעזור במקרים של עצירות על רקע נפשי.
- הרגלי תזונה – משקאות שמכילים קפאין וכן פירות כמו אפרסמון, סברס ובננה הינם מעודדי עצירות, ומוטב להימנע מהם. מנגד, אכילת שזיפים מיובשים שהושרו במים יסייעו לפעילות מעיים תקינה, כמו גם זרעי פשתן. באופן כללי כדאי לצרוך מאכלים עשירים בסיבים תזונתיים המעודדים את פעילות המעי.
כמו כן, הרפואה הסינית מציעה מספר דרכי טיפול שיכולים להקל על העצירות:
- דיקור סיני – ישנן נקודות דיקור המשפרות את פעילות המעיים, בהן המטפל ירצה להשתמש בטיפול של דיקור סיני. ישנן שתי נקודות משני צידי הטבור המעודדים את פעולת המעיים התקינה ומונעים חסימות במעיים.
- צמחי מרפא – רקיחת פורמולות צמחיות, תרכובות של מספר צמחים, המותאמות באופן אישי למטופל ולצרכיו. הפורמולה הנכונה יכולה לסייע לפעילות מעיים כמעט באופן מיידי, וכדאי להתמיד בטיפול בשילוב עם דיקור סיני כדי לשמור על תוצאות הטיפול לטווח ארוך.
לסיכום
עצירות היא תופעה שכיחה אך מציקה, המתבטאת בקושי בפעולת המעיים. עצירות יכולה להיגרם בשל בעיה במעי הגס, תרופות או מחלות שונות וכן מצבים פיזיולוגים שגורמים לשינוי בהרגלי היציאות. היום יש מגוון דרכים טבעיות להקלה על עצירות, וגם הרפואה הסינית מביאה שיטות כמו דיקור סיני ושימוש בצמחי מרפא כדי להקל על תסמיני העצירות ולסייע לפעולת המעיים.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.