מקשיבות לגוף: איך תדעו שאתן בגיל המעבר?

נשים רבות בגילאי ה-40 וה-50 לחייהן מדווחות על תסמינים גופניים ונפשיים הקשורים בגיל המעבר. גיל המעבר הוא למעשה התקופה שבה באישה מפסיקה לקבל מחזור חודשי, ובכך היא חותמת את שנות הפוריות שלה. מכיוון שמדובר בתהליך הדרגתי, שלעתים עשוי להתפרס על תקופה של כמספר חודשים ואפילו כמה שנים, הוא מאופיין בלא מעט שינויים ביולוגיים והורמונליים. אז, למה אישה מפסיקה לקבל ווסת וכיצד זה בא לידי ביטוי? הכירו את כל הסימנים שיעידו על כך שאתן נמצאות בגיל המעבר.

גלי חום

ראשית, נתחיל בזה שאם אתן נמצאות כעת בגיל המעבר, חשוב לדעת שבשערי צדק קיימת "מרפאת גיל המעבר" המיועדת לנשים בגילאי 60-40 ושמציעה מענה למגוון בעיות שעלולות להתרחש בגיל המעבר. אחת מבעיות אלה, שמזוהה מאוד עם תקופת גיל המעבר היא הופעתם של גלי חום קיצוניים. גלי החום מתבטאים בתחושת חום כללית ששוטפת את הגוף ועלולה לגרום להזעה מוגברת ולפנים סמוקות. יתרה מזאת, תופעה זו עלולה להתרחש גם בלילה, וכתוצאה מכך היא יכולה להביא גם לבעיות שינה ולפגיעה משמעותית בתפקוד היומיומי.

אי סדירות במחזור החודשי

כפי שאמרנו, גיל המעבר הוא התקופה בחייהן של הנשים שבו הן מפסיקות לקבל מחזור, אלא שלא מדובר בעניין פתאומי אלא בתהליך הדרגתי. תהליך זה מאופיין, בין היתר, בשינויים במחזור עצמו, במיוחד בכל הקשור לסדירות המחזור. וסת כבדה או קלה מהרגיל, איחורים משמעותיים במחזור החודשי או ווסת שמופיעה במרווחים קצרים מהרגיל – כל אלה נחשבים לשינויים המעידים על מחזור לא סדיר.

ירידה בחשק המיני

קיימות השלכות נוספות לירידה בהפרשת ההורמונים הנשיים בגוף, כמו יובש נרתיקי. דפנות הנרתיק של הנשים נשארות לחות הודות להורמון האסטרוגן, ששומר על רירית הנרתיק בריאה ואלסטית. אולם, כאשר נשים נכנסות לגיל המעבר, חלה ירידה בהפרשת הורמון האסטרוגן וירידה זו יכולה לפגוע גם בלחותו של הנרתיק. כתוצאה מכך, עלול להיפגע גם החשק המיני של האישה, משום שקיום יחסי מין עלול להפוך לעניין כואב ולא נעים.

 

 

דחיפות במתן שתן

תופעה ידועה נוספת, שנוצרת גם בגלל התייבשות הריריות בנרתיק, היא דחיפות במתן שתן. בעיות במתן שתן כמו בריחת שתן הינן תופעות נפוצות במיוחד בגיל השלישי ובגיל המעבר. השופכה הינה הצינור שמיועד לריקון שלפוחית השתן, ועם גיל המעבר הוא מתחיל להידלדל. לא די בכך, אלא גם קבוצת השרירים שאמורה לתמוך בשופכה, הידועה גם בשם "רצפת האגן", הולכת ונחלשת. בעקבות זאת, האישה עלולה לחוות קושי בהתאפקות ובצורך תכוף ודחוף יותר למתן שתן.

תנודות קיצוניות במצב הרוח

אם תקופת גיל המעבר שלך מלווה גם בתופעות נפשיות, דעי שאת ממש לא לבד. למעשה, מדובר בתסמין מובהק של גיל המעבר ממנו סובלות נשים רבות. ההורמונים הנשיים משפיעים לא רק על המחזור החודשי, אלא גם על הפרשתו של כימיקל הנקרא "סרוטונין". כימיקל זה מופרש במוח וגורם לנו לתחושת אושר עילאית ולהנאה. עם השינויים ההורמונליים, גם הפרשתו של כימיקל זה עלולה להיפגע ולהוביל לתנודות קיצוניות במצב הרוח של האישה ואף לדיכאון.

סיכום

לסיכום, גיל המעבר הוא שלב שכל אישה עברה, עוברת או עתידה לעבור במהלך חייה, בדיוק כשם שנשים חוות את גיל ההתבגרות בגילאי העשרה. בדומה לגיל ההתבגרות, גם גיל המעבר רווי בלא מעט קשיים ותסמינים שונים הנובעים מהשינויים ההורמונליים. אם גם אתן חוות תסמינים כאלה וסובלות מהם, אנחנו ממליצים לכן לפנות למרפאת גיל המעבר שבשערי צדק ולקבל מענה הולם.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.